Chubby Bum Bum

Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Stephie - 30 augusti 2012 22:55

- Remembering the Kanji av James W. Heisig

- Teach yourself complete japanese av Helen Gilhooly

- Genki I Textbook (med tillbehör) av Eri Banno, Yoko Ikeda, Yutaka Ohno

- Let's Learn Kanji av Yakuso Kosaka Mitamura, Joyce Mitamura

- Japanese Kanji Flashcards

- JLPT N5 Official Practice Workbook

- The Preparatory Course for the JLPT N5, Yomu: Learn Kanji, Vocabulary, Grammar, Important Forms of Speech and Conversational Expressions

- Everyday Listening in 50 Days: Listening Tasks for Beginners - Vol.1

- New Casio EX-word XD-D6500 Japanese-English Electronic Dictionary w/Stylus (OH GOD YES!)

- Tadashii Kanji Kakitori-kun - Kanken Taisaku


Där är den lagom långa listan på saker jag vill ha. Saker jag vill ha väldigt mycket. And everything is about learning Japanese! Det kommer kosta mig många tusen om jag ska samla på mig allt det där, men det kommer lätt vara värt det när jag väl fått det jag vill ha. Om to the nom!

Av Stephie - 30 augusti 2012 20:33

Jag har suttit och mögat framför youtube typ hela dagen och trillade över denna otroligt söta video när jag tittade på japanska reklamer (vilket jag älskar att göra) - http://www.youtube.com/watch?v=VIdK3DvcI8k Jag är fullkomligt förälskad i den! Den lilla som gråter får mig att smälta totalt och bara dö lite. Ja, jag är konstig. Nom.


 

Av Stephie - 30 augusti 2012 14:22

Tidigare idag försökte jag mig på den fantastiskt söta nekomimi-frusyren. Första försöket och det blev inte så vackers, men får jag bara in tekniken så kan det nog bli ganska snyggt. Mitt hår är ganska tråkigt i sig, så en ny håruppsättning skulle vara skitbra för att förnya sig lite utan att behöva klippa mig!


Vad har du för favorithåruppsättning? Något extra snyggt för fest? Berätta! Jag är nyfiken!


 


 



Av Stephie - 30 augusti 2012 11:34

Jag har, återigen, fått urinvägsinfektion eller nåt. Ont som fasen gör det och kissa behöver jag göra hela tiden. Misstänkte det redan i tisdags när jag var i Lund och när jag kom hem så gjorde det så ont att jag bara ville dö!


Men nu var det inte det jag skulle prata om - jag vill plugga japanska igen. Jag vill göra det så mycket att jag spricker! Problemet är bara att eftersom jag redan pluggat i 2-3år (även om jag inte lärde mig något under tredje året) så vet jag inte riktigt vart jag ska börja. Börjar jag om från början med 「こんにちは!わたしのなまえは__です。どそうよろしく!」 & 「これはなんですか?」 så lär jag lägga ner ganska fort. Så jag behöver en bra, men billig, lärobok som fungerar bra för självstudier och som är väldigt pedagogisk med konkreta exempel och bra förklaringar på grammatiken, eftersom det är grammatiken jag är mest intresserad av. Glosor och sånt är väldigt lätt att lära sig, så det är inga problem. Vad jag vill ha är grammatik och kanji.


Pluggar du (eller har pluggat) japanska? Hur lär du dig kanji? Tips på bra böcker eller online sites? Alla tips är välkomna! ♡


じゃ、バイバイ! ♡♡♡♡♡♡♡

  

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Stephie | 21 | Livet | Japan | かわいい | Kärlek | Allt ♡♡♡

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<<
Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards